2017. május 19., péntek

Homeschoolingozunk 😊


2016 szeptembere óta a Fiúk itthon tanulnak. Mind a négyen nagyon élvezzük.

Szeretünk utazni, főleg iskola időben, hiszen nyáron az agárdi házunkban is jól elvagyunk, ott a Velencei tó. A homeschooling most már lehetőséget ad arra, hogy bármikor utazhassunk.


És sok minden másra is.

Például arra, hogy a friss levegőn tanuljunk, a trambulinban 😊 Akár mozgás közben is. Nem kell egy helyben ücsörögni...





Meg arra is, hogy rengeteget beszélgessünk, jobban megismerve azt, hogy a másik mire vágyik, mi jelent problémát neki, hogyan tudunk egymásnak segíteni.

Tudunk közös célokat állítani, és kitalálni, hogyan tudjuk elérni őket.

És arra is, hogy magunk találjuk ki, mit akarunk tanulni. Így, többes számban. Hiszen így lehetőségünk van együtt tanulni, együtt felfedezni. De arra is, hogy mindenki saját maga fedezze fel azt, ami érdekli őt. Azaz lehet önállóságot is tanulni 😊

Dávid például az utóbbi időben rendkívüli módon érdeklődik a tőzsde világa iránt. Már jó ideje nézeget opció kereskedésről szóló filmeket, hallgat hanganyagokat, és olvas róla cikkeket.

Andrist az ókori görög kultúra fogta meg nagyon, már a tavalyi rodoszi utazásunk alkalmával. Minecraftban megépítette az athéni akropoliszt és a rodoszi kolosszust. Mostanában pedig kísérletezik az animációs film készítéssel, a Stykz nevű programmal. Ezzel pálcika emberkékkel lehet animációt készíteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése